Magazin Plante medicinale pentru tratarea anxietatii

altAnxietatea este o afectiune care se manifesta prin stari de panica si grija excesiva. Ea poate fi declansata de frica fata de un insucces sau de un pericol iminent.

Anxietatea se manifesta atat la adulti (mai ales la femei) cat si la copii. Exista foarte multe remedii impotriva anxietatii, insa cele mai indicate sunt tratamentele naturiste pe baza de plante medicinale. Iata cateva sfaturi utile in tratarea anxietatii cu ajutorul plantelor medicinale.

Tratamentele naturiste au la baza plante medicinale, fructe si legume care pot fi consumate si ca supliment alimentar. Pentru oricare dintre acestea variante ati opta, este bine ca inainte de a incepe un tratament sa cereti parerea medicului. Daca v-ati decis sa urmati un tratament naturist pe baza de plante medicinale, iata cateva care, cu siguranta, va vor ajuta sa va invingeti starile de anxietate si sa va recapatati increderea in dumneavoastra.

Lavanda, o alternativa mai populara a florii pasiunii, este o planta cu proprietati de calmare si relaxare. Datorita acestor caracteristici este folosita in cazul persoanelor care prezinta atacuri de panica si a celor care au probleme cu sistemul nervos. Floarea pasiunii este o planta care se numara printre cele mai eficiente remedii impotriva anxietatii. Ea calmeaza, reduce frica din organism, asigura un somn mai bun si actioneaza ca un antidepresiv. O alta planta medicinala care ajuta la tratarea persoanelor care sufera de anxietate este valeriana. Acesta are capacitarea de a impune organismului o stare de relaxare, asigurand un somn linistitor.

Ceaiul de musetel este foarte recomandat datorita caracteristicilor de calmare si linistire a organismului. De asemenea, musetelul reduce febra, asigura un somn bun si intareste metabolismul. Papadia este folosita pentru tratarea diferitor boli ale sistemului intern dar si ca un tratament naturist contra anxietatii. Frunzele si florile de papadie pot fi folosite in salate sau sub forma de ceai. Toate aceste plante medicinale pot fi combinate cu lamaia. Adeptii tratamentelor naturiste considera ca lamaia combinata cu ceaiul de musetel, valeriana sau floarea pasiunii da rezultate miraculoase in cazul starilor de anxietate. Pe langa toate acestea, lamaia este foarte indicata in vindecarea problemelor legate de sistemul digestiv sau cel nervos.